Anna (hellga) wrote,
Anna
hellga

Category:
  • Mood:

Яйца в мешочек / Soft-boiled eggs

Интересно, каким дефектом моего сознания можно объяснить факт, что я могу запомнить номер страницы в Книге о Вкусной и Здоровой Пище, на которой написано как варить яйца "в мешочек", но НЕ МОГУ запомнить, в холодную воду их кладут, или в кипящую?!

Каждый раз я сомневаюсь, и иду проверять. Проверив, думаю, что это очень логично, что в кипящую - ведь иначе не получится "в мешочек" - ведь надо заварить белок, оставив желток жидким, значит, теплообмен на поверхности требует короткого времени варки при высокой температуре. И тем не менее, КАЖДЫЙ раз в течение уже более чем 15 лет, я вынуждена проверять себя. Это, по-моему, не лечится.

______________________

What possible brain malfunction can explain the fact that I have memorized the page number in the classic Soviet cookbook which tells whether to put eggs for soft-boiling into cold or boiling water, but I CANNOT remember the fact itself?!

Every single time I start doubting and go check myself. And every time I start thinking that it is very logical - for soft-boling, when white is cooked and yolk is liquid, the thermal exchange has to take place over a short period of time at very high temperature. Yet every single time over more than 15 years, I have to check myself! It must be terminal.
Tags: food, еда
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 22 comments