Anna (hellga) wrote,
Anna
hellga

Cyberspace

Two things: reading the journal of a person who recently passed away and discussing LJ friending patterns - got me thinking about life in cyberspace. About half my LJ-friends are inactive and have been for at least a year or two. I can be reasonably sure that most if not all (hopefully all) of them are perfectly OK. On the other hand there are those strange experiences where you know the person is no longer around but their journal is there, as if they merely stepped away.

Considering how much of our life is online now.... would you want your online profiles - on discussion boards, in LiveJournal, in Facebook, etc. be around after you are gone? On one hand, it's a kind of quasi-immortality, on the other hand... I think I would want mine all erased.
__________________

Почитала журнал недавно умершего человека, последняя запись - несколько дней назад. А еще влезла в разговор о френдах и не только и подумала что у меня половина френдов в ЖЖ - уже пару лет как не активны. Я уверена что у подавляющего большинства (надеюсь, у всех) у них все хорошо.

Вся эта жизнь в киберпространстве, существующая отдельно от реальности... вы бы хотели чтобы все ваши профили - на форуме, в ЖЖ, в Фэйсбуке и т.д. - чего еще напридумают, надеюсь нам еще всем долго-долго жить - сохранялись после вашей смерти? Я бы предпочла чтобы кто-нибудь из "своих" потер все нафиг. Хотя ведь знаю, что все не потрут. Дедушка хотел чтобы все его письма сожгли после его смерти, а мы смалодушничали и пару десятков сохранили. Потому что какой-никакой а кусочек живой души в них сохраняется.
Tags: друзья, се ля ви, философское
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 10 comments